Nøttebund
4 eggehviter (stivpiskes)
200 gr mandler/ hasselnøtter
200 gr melis
1 ss lailasmel
1 ts bakepulver
Bland først egg og melis, deretter resten til en seig deig. Bruk en liten kakeform (ca 22 cm) og stek kaka ved 175 gr i ca 1/2 time.
Eggekrem
4 eggeplommer (resten fra bunnen)
1 dl soyafløte (prøv deg frem for soya er tåler dårlig varme)
150 gr melkefritt smør (blå soft)
3 ts vaniljesukker
Kok opp fløten, ha i et egg av gangen og rør inn, ikke la det koke. Ha så i resten av ingredienesene. La sausen bli en tykk saus. Pass på når den avkjøles hvis du bruker soya, den skiller seg alltid for meg. Fortvil ikke for jeg pisker bare veldig hardt og da kommer den på rett vei igjen, må ofte gjøre det to, tre ganger mens den kjølner. Ha den oppå kaka da det er litt lite krem for også å dekke rundt kanten (blir litt gjennomsiktig).
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar