søndag 26. mai 2013

Karamellpudding med eller uten melk!

Tåler du ikke melk så skal en ihvertfall ikke sitte å se på andre koser seg i mitt hus. Her forskes det frem slik at alle kan få kose seg. Denne er lagd flere ganger og gubbens datter koser seg når hun får den.

Bilde kommer:)

Karamellpudding

(mor Aases oppskrift)



5 ½ dl hel melk (laktosefri lettmelk/ Alpro soya melk) 

2 ½ dl fløte (laktsoefri fløte/ Alpro soya fløte)

4 egg

80 gr sukker/ bjerkesøt

1 ts vaniljesukker/ 1/2 ts vaniljepulver


Melk (soya), sukker og fløte (soya) kokes opp. Pisk eggene for hånd (skal ikke bli luftige) og ha i vaniljesukkeret/ vaniljepulveret. Ha eggene oppi melkeblandingen (soya) når den har blitt fingervarm (er den for varm så blir den litt boblete og ikke pisk, rør). Lag vannbad i langpanna, fyll opp litt med vann. Sett ovnen på 170 gr. Smør formen med karamellsaus (Freia) og hell massen i en 1 ½ liter brødform eller annen type ildfast form (kakeform i hjerte er fint, men sjekk målet). Eser ikke noe, men er ofte litt skum på toppen. Sett den inn i vannbadet og hell på litt ekstra vann slik at langpanne er godt over halv. Stekes i ca. 90 min. Slå av ovnen og lukk opp døra. La den avkjøles i ovnen da det er vrient å ta det ut varmt. Sett puddingen kjølig og la den stå til dagen etter for å stivne, når du hvelver litt på formen så sees det ut som den ikke er stiv, dette er karamellsausen som kan lure deg. Skjær med en kniv rundt kanten. Sett fatet oppå forma og hold på både forma og fatet og snu puddingen. Løsner den ikke så rist litt forsiktig. 

Serveres med mokkatopper (hvis en tåler det) og krem som en tåler. Og gjerne Freia karamellsaus på flaske. 

Vel bekomne ☺

Jeg bruker kun Alpro produkter i denne fordi det blir alltid vellykket. 

1 kommentar:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett