mandag 27. mai 2013

Lasagnen jeg fant oppskrift på i Familien

På slutten av 80 tallet og har alltid syntes den er god, men nå lages den kun til andre i huset. Siden det er mengder med mat jeg ikke kan spise så er denne tilrettelagt for meg.

Så da ble den døpt om til

Jasagne


Kjøttsaus

ca. 400 gr. kjøttdeig
4 ss ketchup u/sukker (tomatpurè - 2 ss)
1/2 purre
2 ts oregano
1 ts basilikum
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 kartong (eller boks) tomater

Hvit saus
6 ss melkefri melange
3 ss rismel (blå)
soyamelk/ rismelk (halvparten av hver)
1/4 ts salt
1/4 ts hvit pepper (kan bruke svart)

1/2 ts muskattnøtt
1/4 ts ingefær

6-8 naturlig glutenfrie lasagneplater (for de som tåler egg og mais) Eller så kan det brukes poteter.

 Purre brunes i stekepannen og kjøttedeigen has i, ikke ha for mye av gangen pga at da koker det. Legg kjøttsaus og lasagneplater/potetene lagvis, hell over sausen. I ovnen på 180 gr. skal bli litt brun på toppen og pass på at kjøttsausen "koker"). I ca. 60 min, eller til lasagneplatene er gode og møre. Kan serveres med salat, glutenfrie kuvertbrød og melkefritt smør.

 
En populær rett her i huset.
 
Slik ser den ut, siden det brukes soyamelk så er sausen litt gulaktig i farge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar