tirsdag 28. mai 2013

Marmorkake

Marmorkake



Ca. 2 liters form (stor brødform)

300 gr smør

300 gr sukker

300 gr egg (5 stk, romtemperert)

300 gr glutenfritt mel (Toro fin melmix)

3 ts pofiber

2 ts fiberhusk

1 ts bakepulver

3 ts kakao

Bakepapir



Kle formen med bakepapir. Visp smøret til det får en kremaktig konsistens. Tilsett 2/3 av sukkeret og visp godt sammen. Skill eggene og rør eggeplommene inn i smørkremen. Visp til blandingen blir tykk og kremaktig. Sikt i mel blandet med bakepulver. Stivpisk eggehvitene med resten av sukkeret. Rør litt av eggehvitene inn i røren og vend til slutt forsiktig inn resten. Del røren i to og bland kakao inn i den ene delen. Fyll halvparten av den lyse deigen i formen, deretter den mørke og til slutt resten av den lyse. Bruk kakepinne og bland lagene med sirkelbevegelser. Stek kaken ved 180 gr i ca. 60 minutter. Blir litt porøs, men holder seg saftig lenge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar