Marmorkake
Ca. 2 liters form (stor brødform)
300 gr smør
300 gr sukker
300 gr egg (5 stk, romtemperert)
300 gr glutenfritt mel (Toro fin melmix)
3 ts pofiber
2 ts fiberhusk
1 ts bakepulver
3 ts kakao
Bakepapir
Kle formen med bakepapir. Visp smøret til det får en kremaktig konsistens. Tilsett 2/3 av sukkeret og visp godt sammen. Skill eggene og rør eggeplommene inn i smørkremen. Visp til blandingen blir tykk og kremaktig. Sikt i mel blandet med bakepulver. Stivpisk eggehvitene med resten av sukkeret. Rør litt av eggehvitene inn i røren og vend til slutt forsiktig inn resten. Del røren i to og bland kakao inn i den ene delen. Fyll halvparten av den lyse deigen i formen, deretter den mørke og til slutt resten av den lyse. Bruk kakepinne og bland lagene med sirkelbevegelser. Stek kaken ved 180 gr i ca. 60 minutter. Blir litt porøs, men holder seg saftig lenge.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar