tirsdag 28. mai 2013

Ingen jul ute goro her i huset.

Så min mors gamle oppskrift fikk et nytt innhold og smaker helt likt.
2 dl olje
2 dl sukker
3 egg (m)
1/3 liter soyafløte
2 dl Semper lavprotein mel
4 dl Lailasmel (2 dl hvetemel, når dette brukes)
1 ts kardemomme

Pisk egg og sukker porøst. Bland forsiktig i kardemomme, siktet lavproteinmelet og siktet glutenfritt mel. Ha i smøret, helst en tynn stråle mens du rører slik at røren beholder luften i seg. "Skjær" inn fløten, eller rør veldig forsiktig. Røren skal være porøs. Settes kaldt en 1/2 time. Bruk 1 ts med røre på hver av de tre feltene i jernet slik at det blir litt som skjæres bort rundt når den er varm. Stekes til de er gylne i et elektrisk gorojern. Del de med en kniv mens de er bløte. La de bli kalde og legg de i en kakeboks. Settes kaldt, men ikke i kjøleskap.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar