mandag 27. mai 2013

Glutenfri rømmegrøt

Rømmegrøt er supergodt syntes jeg og hvorfor skal en ikke kunne nyte den selv om en er allergisk mot gluten?

Nå er det slik at jeg ikke tåler melk også, så det ble nok med dette ene forsøket. Men er jo greit for dere som tåler det så da lar jeg den være.

ca 2 porsjoner (stor porsjon)


2,5 dl glutenfri Semper mix
3 dl seterrømme
1 l H-melk
1 ts salt

 
Hell rømmen i gryta å la den koke opp. Ha i litt mel og la det koke litt over ikke for sterk varme. Skill ut smøret hvis du vil, behøves ikke. VIKTIG: Rør ut resten av melet i den kalde melken (så blir det ikke klumper, blandes melet i rømmeblandingen blir det klumper) og la det koke opp og smakt til med salt. Serveres med kanel og sukker. Smelt litt margarin hvis smøret ikke er kokt ut til å ha over grøten. Hvis ønskelig så kan det serveres glutenfri flatbrød og spekemat ved siden av.

Bilde kommer....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar