onsdag 29. mai 2013

Jannes sjokoladekake


Denne oppskriften har jeg lagd i vanlig mel og melk i mange år, fikk den av en gammel dame. Så nå har jeg forsket frem kaken slik at den kan spises av alle her i huset.

3 egg
2 kopper sukker (vanlig kaffekopp)
1 kopp soyamelk
3 lailasmel
1 sp kakao
2-3 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
150 gr melkefri melange (smeltes)

Fyll:
400 gr melis
1 ts vaniljepulver 
2 sp kakao
6 ss kaffe
8 ss melkefri melange

Egg og sukker røres hvit, ha i melk, smelt smør og ha i det i en tynn stråle, ha i alt det tørre og mix godt. Bruk liten rund kakeform. Stekes ved 170 gr i ca 35 min, eller når kaka "løsner" fra kanten. Ha alt fyllet i en kjele og varm det, må ikke koke. Del kaka i to, ha i halvparten av fyllet inni kaka, resten på toppen og rundt kaka. Den holder seg lenge, men smaker aller best når den har romstemperatur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar