onsdag 29. mai 2013

Kokosbollekake

 
4 eggehvitter (m/l)
4 dl sukker (egner seg dårlig med å bytte ut med andre produkter)
1 ts vaniljesukker/ vaniljepulver (1/4 ts)
10 pl gelantinplater (bløtlegges) OBS! Svinekjøtt
1 dl kokende vann

Glasur
1 pl 100% melkefri sjokolade
2 ts soya fløte som gjør at sjokoladen ikke knekker når en skjærer
Kokos til å strø oppå eller sikt på litt melis

Stø et fat med kokos/ melis. Ta vekk bunnen i en rund kakeform, der er kun kanten rundt du bruker. Pisk egg først å så med sukker godt til sukkeret er løst opp. Bløtlegg gelantinen i kaldt vann til den blir bløt, kryst ut vannet og rør den ut i det varme vannet. Ha i vaniljesukkeret (kan sløyfes). Hell massen i formen og sett den kaldt til den blir stiv. Smelt sjokoladen over svak varme sammen med oljen (må ikke koke), ta litt på en kniv og smør over, ikke hell… da ”smelter” kaka (pass på så den ikke stivner igjen). Strø på kokos eller sikt over melis etter en liten stund så de ikke synker nedi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar