torsdag 7. mars 2013

Foccacia

 
 

5 dl vann lunkent
25 gr gjær
1,5 ts fiber husk
2 ts pofiber
3 ss olivenolje
2 ts salt
1 ts sirup (kan byttes til honning)
Ca 7 dl Semper mix med fiber

Pensles med:
2 ss olivenolje
1 dl svarte oliven uten kjerner (kan sløyfes eller byttes med tørkede tomater)
1,5 ts tørket rosmarin
½ ts oregano
½ ts basilikum
1 ts grovsalt (kan sløyfes)

Smuldre gjæren i en bolle og rør inn vannet. Rør om til gjæren er oppløst. Tilsett fiberhusk, pofiber, olivenolje, salt og sirup. Rør om og la det stå og svelle i ca 10 minutter.

Bland inn melet og elt med maskin i 5 minutter. La hvile under håndkle i 30 minutter.

Smør en liten langpanne 25x35 og ha deigen utover slik at den dekker bunnen. Del opp olivenene/ tørkede tomater og trykk dem ned i deigen. La brødet heve i minst 1 time, helst 1,5 time. Bland olivenoljen med krydderet og salt. Pensle brødet når det er ferdig hevet med blandingen.

Stek ved 175 grader midt i ovnen i ca 35 minutter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar