De ble knallgode... Brukte en oppskrift og gjorde den en god del om slik at den også passer til julebrød. For jeg savner hvetekake...
125 gr margarin
5 dl melk
2,5 dl vann
125 gr sukker
600 gr Lailas mel blå type
50 gr glutenfri havre
50 gr tørrgjær
2 ts bakepulver
1 ts salt
1 ts salt
3 ts kardemomme
1/2 ts vanliljepulver (vaniljesukker kan brukes, men bruk da 3 ts)
1 egg til pensling
Smelt smøret og ha i det våte og la det få riktig temperatur i forhold til gjæren, ha i fiberhusk og PoFiber og la det svelle i minst 10 min. Bland alt det tørre og ha det i, la mikseren gå en god stund så alt er godt blandet. Ha i rosiner hvis en ønsker det. La deigen stå 1/2 time så gjæren får godt seg ferdige. Bruk litt Lailas mel for å bake ut med. Bak ut bollene i passe store stykker. Pensle de med egg og la de heve ca 30 min. De eser ikke noe særlig i bredden, men eser veldig når de kommer i ovnen i høyden.
Stekes ved 250 gr ca 10-12 minutter.
Hvetekake: Bak ut bollene og sett 7 stk ned i en aluminiumsfolie fra Biltema.
Steketiden da er 30 min.
1/2 ts vanliljepulver (vaniljesukker kan brukes, men bruk da 3 ts)
1 egg til pensling
Smelt smøret og ha i det våte og la det få riktig temperatur i forhold til gjæren, ha i fiberhusk og PoFiber og la det svelle i minst 10 min. Bland alt det tørre og ha det i, la mikseren gå en god stund så alt er godt blandet. Ha i rosiner hvis en ønsker det. La deigen stå 1/2 time så gjæren får godt seg ferdige. Bruk litt Lailas mel for å bake ut med. Bak ut bollene i passe store stykker. Pensle de med egg og la de heve ca 30 min. De eser ikke noe særlig i bredden, men eser veldig når de kommer i ovnen i høyden.
Stekes ved 250 gr ca 10-12 minutter.
Hvetekake: Bak ut bollene og sett 7 stk ned i en aluminiumsfolie fra Biltema.
Steketiden da er 30 min.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar