torsdag 7. mars 2013

Knallgode boller

De ble knallgode... Brukte en oppskrift og gjorde den en god del om slik at den også passer til julebrød. For jeg savner hvetekake...




125 gr melkefri margarin
5 dl laktosefri melk
2,5 dl vann
2 ss fiberhusk
1 ss PoFiber
125 gr sukker (bland gjerne med litt fruktose)
600 gr Lailas mel blå type
50 gr glutenfri havre 
50 gr tørrgjær 
2 ts bakepulver
1 ts salt
3 ts kardemomme
1/2 ts vanliljepulver (vaniljesukker kan brukes, men bruk da 3 ts)

1 egg til pensling

Smelt smøret og ha i det våte og la det få riktig temperatur i forhold til gjæren, ha i fiberhusk og PoFiber og la det svelle i minst 10 min. Bland alt det tørre og ha det i, la mikseren gå en god stund så alt er godt blandet. Ha i rosiner hvis en ønsker det. La deigen stå 1/2 time så gjæren får godt seg ferdige. Bruk litt Lailas mel for å bake ut med. Bak ut bollene i passe store stykker. Pensle de med egg og la de heve ca 30 min. De eser ikke noe særlig i bredden, men eser veldig når de kommer i ovnen i høyden.

Stekes ved 250 gr ca 10-12 minutter.

Hvetekake: Bak ut bollene og sett 7 stk ned i en aluminiumsfolie fra Biltema.
Steketiden da er 30 min.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar