torsdag 7. mars 2013

Bakte yndlinsbrødet mitt i dag

Dette brøder syntes jeg er utrolig godt, litt annen smak en andre typer brød.

750 g Semper mix/m fiber
1,5 ts tørrgjær
1 ts salt
6,5 dl vann

Bland deigen grovt i en bolle og pakk det inn i et håndkle til neste dag.

Ta deigen over på bordet stødd med litt mel, kna den en 5-6 ganger og ha den over i en glassbolle. La den heve i minst 2 timer, sett ovnen på 230 gr og sett på lokket og ha den inn i ovnen,
det MÅ være lokk på!!




Forma er kjøpt på Jernia og rommer 4,5 liter.

La den stå i 30 min med lokket på, da hever den til dobbelt størrelse, ta av lokket og la den stå 15 min til. Det gjør at den blir gylden.

Da får du et slikt nydelig brød som holder seg i mange dager og er like ferskt!



Bare å høgge innpå. Selv herren i huset syntes det er godt:) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar