onsdag 19. juni 2013

Stekte kaker av sei og potet

I utgangspunktet så skal en koke denne blandingen her slik at det blir en blandaball, men jeg syntes stekt blandaball er mye bedre så da dropper jeg kokingen og går rett på å steke de.
Men det er samme deigen det lages av så jeg beskriver også her hvordan jeg lager blandaballen kokt.En ting en skal være obs på er at torsk er dårlig som fiskemat fordi det ikke er så godt "binding" i den. Det kan brukes som en del, men ikke som hoveddel i fiskematen. Fisk som har vært frossen kan være vrien å få til å "sitte" sammen. Øk da mengden med salt.
Oppskriften fikk jeg av en person som er superdyktig på fiskemat.
2 kg fisk (sei, hyse, hvitting, osv)
1 kg potet
5 ss potetmel
1 ss salt (rafinert)
Lag filèr (eller kjøp ferdige) av fisken og del den litt opp så den går nedi kjøttkværna. Mal fisken, enten manuell eller med elektrisk kjøttkværn.  
Ha fisken i bollen og kjør den i en kjøkkenmaskin (ikke foodprossesor eller hurtigmikser). Ha i saltet og kjør til den tykner.
Fisken malt og kjørt med salt.
Potetene skrelt og klare for kverna.
Potetene er malt.


Fisk og poteter er nå blandet.

Da er det å ha i potetmelet.

Så er det stekinga. Kakene er ganske store, omtrent som karbonade størrelse.

Steker de ikke helt ferdige fordi de fryses og stekes litt for å varme de.

3 slike store boller ble det med 6 kg fisk. Fra vi startet så brukte vi ca 3 timer.

Det ble nesten 80 kaker.

Så står de til avkjøling og puttes i plastposer for å havne i fryseren. Mange gode middager som serveres med kokte poteter, gulrøtter, kålrot og sideflesk i terninger.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar